Lütfen tarayıcınızın javascript'ini etkinleştirin.

Cizre 1A Uygulama Bölgesinde Sözleşmeler İmzalanıyor

Cizre 1A Uygulama Bölgesinde Sözleşmeler İmzalanıyor

Cizre Kentsel Yenileme Projesi kapsamında, 1A Uygulama Bölgesine yönelik olarak belirlenen matematiksel model doğrultusunda Hak sahipleri ile uzlaşama görüşmeleri devam etmektedir. Söz konusu alanda yer alan ve büyük bir kısmı ağır hasar kaydı bulunan yapı sahipleri ve diğer hak sahipleri, kentsel dönüşüm irtibat ofisine gelerek proje hakkında bilgi almaya ve sözleşme imzalamaya devam ediyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan İmar Planları ve bu doğrultuda hazırlanan Kentsel Yenileme Projesi kapsamında, her bir hak sahibine en az yıkılan evinin m2`si birebir veriliyor. Yerinde dönüşüm ilkesi doğrultusunda, 506 bağımsız birim bulunan ve yaklaşık 7 hektarlık alanı kaplayan proje alanında hak sahipleri oturacakları Blok, Daire, Kat ve cepheleri ile en önemlisi komşularını kendileri seçme hakkında sahip.

Yapılan çalışmaları ve değişimleri incelemek amaçlı Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet ÖZHASEKİ Cizre İrtibat Ofisini ziyaret etmiştir. Bakan ziyareti sırasında sözleşme aşamasına gelmiş bir vatandaş ile görüşme yapmış ve ön sözleşmesini imzalatmıştır.

Galeri