Lütfen tarayıcınızın javascript'ini etkinleştirin.

Elazığ Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi Çalışmaları Kapsamında Elazığ’da Kent Çalıştayı Düzenledik

Elazığ Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi Çalışmaları Kapsamında Elazığ’da Kent Çalıştayı Düzenledik

Elazığ Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi çalışmaları kapsamında, 18 Mayıs’ta Elazığ’da, konuyla ilgili pek çok kurum ve kuruluşun davet edildiği bir Kent Çalıştayı düzenledik.

KEYM Kentsel Yenileme Merkezi’nin 2016 yılı başı itibariyle çalışmalarına başladığı Elazığ Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi Çalışmaları kapsamında, projenin amaç ve hedeflerinin anlatılması ve katılımcıların katkıları ile kentin vizyonunun ilk adımlarının atılmasının hedeflendiği, Elazığ Valisi Sayın Murat Zorluoğlu, Elazığ Belediye Başkanı Sayın Mücahit Yanılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Vedad Gürgen ve Elazığ Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Sayın Abdulkadir Kandemir’in açılış konuşmalarını yaptığı çalıştaya 120’nin üzerinde konuk katıldı. Sayın Murat Zorluoğlu, Mücahit Yanılmaz, Vedad Gürgen ve Abdulkadir Kandemir, konuşmalarında ortak olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığının öncülük ettiği ve KEYM Kentsel Yenileme Merkezi’nin yürüttüğü bu projeye çok önem verdiklerinin ve tüm katılımcıların katkı sağlamasının, projenin Türkiye için de çok değerli bir örnek teşkil edeceğinin altını çizdiler.

KEYM Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Cem Yılmaz’ın konuşmasıyla bu çalışmanın Türkiye’de özellikle Kentsel Dönüşüm’de giderek daha netleşen Strateji ile Uygulama arasındaki boşluğun doldurulmasını amaçladığını ve uygulanmayacak proje üretilmesinin istenmediği açıkladı. Bu ve bundan sonraki çalıştaylarla tüm katılımcıların görüşlerini almayı, Elazığ’ın vizyonunu birlikte oluşturmayı istediklerini ve bu kapsamda en önemlisinin Elazığ’ın bu projeye sahip çıkması ve sonucunda hem Elazığ hem de Türkiye insanı için örnek oluşturacak bir sonuç ortaya konması olduğunu belirtti.

Ardından çalışmada gelinen noktanın özeti ile yapılması hedeflenen çalışmaların anlatıldığı sunum, KEYM Kentsel Yenileme Merkezi tarafından yapılarak, katılımcıların fikir, öneri ve soruları alındı.

Galeri