Lütfen tarayıcınızın javascript'ini etkinleştirin.

Gebze’nin 30 Yılı Aşkın Süredir Yaşadığı Mülkiyet Problemi Çözülüyor

Gebze’nin 30 Yılı Aşkın Süredir Yaşadığı Mülkiyet Problemi Çözülüyor

Kocaeli ili Gebze ilçesi sınırları içerisinde yer alan 4 mahalleden oluşan yaklaşık 181 hektar alan içerisinde 24.338 kişi ve 4.493 yapıyı kapsayan proje alanı içerisinde kentsel yenileme projesi başlamıştır.

2012 yılında çıkan 2B yasası ile imar planlama sürecine başlanan süreçte amaç, yaşanan mülkiyet problemlerini çözerek alanın yenilenmesini ve bir vizyon ile geliştirilmesini sağlamaktır. Gebze Kentsel Yenileme projesi 23.02.2017 tarihi itibari ile Proje sınırları içerisindeki tüm hanelere ilişkin hak sahipliği tespiti, saha çalışmaları, vatandaş görüşmeleri, uzlaşma süreci, analitik etütler ve fizibilite çalışmaları yapılmıştır. Gebze Kentsel Yenileme Projesinde kullanılmak üzere bütün hak sahiplerinin ve vatandaşların erişebileceği çevrimiçi süreç takip platformu oluşturulmuştur. Vatandaşların İnternet üzerinden erişip projenin sürecini ve kendilerine ait bilgileri takip edebilecekleri bu takip platformu Kocaeli Belediye başkanı, başkan yardımcısı ve ilgili mahallelerin muhtarlarının katılımı ile tanıtılmıştır.

Proje alanı içerisindeki her yapının hak sahipliği tespiti, fiziki analizleri, gerekli evrak ve belgeleri, fizibilite çalışmaları yapıldığı gibi vatandaş görüşmelerinde istek ve beklentileri kaydedilmiştir.

Galeri