Lütfen tarayıcınızın javascript'ini etkinleştirin.

Esenler Havaalanı Mahallesi Kentsel Yenileme Projesinin 2. Etabı Satışa Çıktı

Esenler Havaalanı Mahallesi Kentsel Yenileme Projesinin 2. Etabı Satışa Çıktı

Bakanlar Kurulu tarafından Türkiye’de ilk “riskli alan” ilan edilen mahallelerden birisi olan Esenler Havaalanı Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projesi yeni bir sürece giriyor. Çevre Şehircilik Bakanlığı, TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO, Esenler Belediyesi ve Eskon işbirliği ve KEYM Kentsel Yenileme Merkezi`nin proje müellifi olduğu proje hayata geçirdiği Esenler Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesinin 2. Etabındaki 970 konut satışa çıktı.

Bakanlar Kurulu tarafından Türkiye’de ilk “riskli alan” ilan edilen mahallelerden birisi olan Esenler Havaalanı Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projesi yeni bir sürece giriyor.
Esenler Havaalanı Mahallesi 1095 Ada 16 parselde yapılacak Esenler Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşümünün 2. Etabının finansmanında kullanılacak 970 konut ve 23 ticari alan 13 Ekim 2014 Pazartesi gününden itibaren satışa çıktı. 1+1,2+1, 3+1 ve 4+1 tiplerinde inşa edilecek konutların satış fiyatları 281 bin liradan başlıyor. Projede 1+1 tipi konutların büyüklükleri 62 ile 73 metrekare arasında, 2+1 tipi konutların büyüklükleri 105 ile 123 metrekare arasında, 3+1 tipi konutların büyüklükleri 135 ile 172 metrekare arasında değişiyor. 4+1 tipi konutların brüt alanı ise 193 metrekare seviyesinde bulunuyor.
İstanbul Esenler Havaalanı Mahallesi 2. Etap projesiyle ilgili olarak 13 Ekim Pazartesi günü Tekstilkent’te gerçekleşen basın toplantısına Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, KEYM Kentsel Yenileme Merkezi ortağı İsmail Çakal ile şirketin üst düzey yöneticileri katıldılar.
Havaalanı Mahallesinde yapılacak konutların hepsinin dış cephelerinde Selçuklu mimarisinin uygulanacağını belirten Murat Kurum, projedeki konutların ekolojik bina konseptinde inşa edileceğini açıkladı.
Proje kapsamında KEYM`in müellifi olduğu işler:
- Kentsel Tasarım

  • Mimari Proje
  • Statik Proje
  • Mekanik Proje
  • Elektrik Projesi
  • Altyapı Projesi
  • Peyzaj Projesi
  • Tüm Arazi Uygulama Projeleri